Earn free bitcoin
MERAKLI KURTCUK - SOSYALPROBLEMLER

8 Nisan 2015 Çarşamba

MİLLETVEKİLİ OLMA KILAVUZU !!!!!




                                    MİLLETVEKİLİ OLMA KLAVUZU


                         


        Adından da anlaşılacağı üzere milletvekili seçildiği bölgenin değil tüm milletin vekilidir. Ülkemizde milletvekili şartları anayasamızın 76. maddesine göre aşağıdaki gibidir. 

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
25 yaşını doldurmuş olmak,
En az ilköğrenim mezunu olmak,
Askerliğini yapmış olmak,
Kamu hizmetinden yasaklanmamış olmak,
Taksirli suçlar (Kasıtlı olmayan suçlar, trafik kazası vb.)haricinde 1 seneden fazla hapis yatmamış olmak,
Yüz kızartıcı bir hata yapmamış olmak,
Hükümet sırrını açığa vurmamış olmak,
İdeolojik ve anarşik suçlara katılmamak,
Kamu görevlileri için görevlerinden istifa etmiş olmak.

      Yukarıdaki şartlara uyan her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı milletvekili olabilir. Ancak yukarıda yazanlar işin prosedür olarak nitelenen kısmıdır. Asıl iş size yakın olan partinize adaylık başvurusu yapmanızda... Ülkemizde siyasi partilerin çoğu adaylık için belli bir ücret talep ediyor. Aday olarak partinize parayı yatırdınız ve aday adayı oldunuz ; geliyor parti içindeki ilişkilerinizi kullanıp (Parti başkanı veya ona yakın kişilerle vb.)  seçim bölgenizde şeçilebilecek sıraya adınızı yazdırmaya. Yaptığınız sıkı kulisler neticesinde seçim bölgenizden şeçilebilecek sırada aday gösterildiniz. Hemen bölgenize gidip seçim çalışmalarınızı başlatmanız gerekir. Öncelikle bölgenizde bir seçim ofisi edinin. Partinizin il veya ilçe başkanlarıyla seçim kampanyalarınız hakkında strateji belirleyin. Stratejinizi belirlediniz seçim vaatlerinizi bölgenizin sorunlarına göre seçtiniz.Sırada bölge esnaflarıyla vatandaşlarla toplu görüşmeler yapmalısınız . Vatandaşların bir kısmı size sempati duyarken bir kısmıda size tepki gösterecektir. Sinirlerinizin sağlam olması gerekir. İmkanınız olursa bölgenizdeki her ilçeye köye gidin vatandaşlarla sohbet edin onları dinliyormuş gibi görünün nasıl olsa seçildikten sonra bir daha oralara gitmeyeceksiniz :)) Seçim vaatlerinizi makul tutun ki yerine getirmenizde bir sonraki seçimde  medyanın diline düşmeyesiniz. :)) Etrafınızda sizi destekleyen insanlar sizin isteklerinizi bu süreçte hemen yerine getirirler tabi bu durum siz seçildikten sonra değişecek ; onların istediklerini siz yerine getirmeye çalışacaksınız. Ve seçim günü geldi sonuçlar lehinize gelişti ; artık milletvekilisiniz... Mazbatanızı alın ve ceylan derisi koltuğunuza yaslanıp makam arabanızın ve imtiyazların keyfini sürün. 

          Nede olsa 4 yıl meclisdesiniz.........

       

2 yorum:

Unknown dedi ki...

Uyuyarak kazandıkları paralar ve menfaatler de cabası... 3-5 aktif MV dışındakiler zaman doldurup birşey yapmadan ( yok ticari bağlantılarını yoğun şekilde kullanırlar canım, kime yeter bu maaş) emekliliğini beklerler. Ama en çok bu hazirandan bu yana MV olup HİÇ ÇALIŞMADAN binlerce lirayı cebe indirenlere sinirleniyorum. Ne hakla o parayı alabiliyorsunuz utanmadan???

meraklı kurtcuk dedi ki...

Söylediklerinize aynen katılıyorum gamze hanım adaletsiz kazanca sahip oluyorlar

Related Posts with Thumbnails